بیش از ۴۰ نماینده سنای آمریکا جمعه هفتم تیرماه با طرحی که حمله نظامی احتمالی به جمهوریاسلامی بدون مجوز کنگره را منع میکرد، رای منفی دادند و این طرح آرا لازم را کسب نکرد. این طرح در چارچوب یک اصلاحیه به لایحه بودجه وزارت دفاع ، پنتاگون، توسط سناتور تیم کین و تاماودال به رای گذاشته شد. این اصلاحیه نیازمند حمایت ۶۰ نماینده از ۱۰۰ نماینده سنا بود. نمایندگان دموکرات در کنگره گفته اند با ارائه این طرح در تلاشند تا از جنگ ناخواسته با جمهوریاسلامی جلوگیری کنند.
جمهوریخواهان در سنای آمریکا اکثریت را در اختیار دارند و این طرح دموکرات از حمایت لازم از جانب جمهورخواهان برخوردار نبود. مساله حمله احتمالی آمریکا به جمهوریاسلامی و اینکه آیا لازم است رئیسجمهوری این کشور برای دست زدن به چنین اقدامی از کنگره مجوز بگیرد به بحثی داغ میان دولت ترامپ با دموکراتهای حاضر در کنگره تبدیل شده است. نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، روز ۲۶ اردیبهشت گفته بود دولت ترامپ باید این نکته را مد نظر داشته باشد که مجوز کنگره را برای جنگ با جمهوریاسلامی ندارد.
دونالد ترامپ اما در گفتوگو با سایت «هیل تیوی» گفته است که برای حمله به جمهوریاسلامی به تأیید کنگره نیاز ندارد. آقای ترامپ در این مصاحبه گفت: «ولی آنچه که ما انجام میدهیم حرکت شانه به شانه با کنگره است… و به نظرم آنها قدردان این مسئله هستند». وی تصریح کرد که «من مایلم با آنها همراه باشم ولی از نظر قانونی مجبور نیستم». گروهی از سناتورهای دمکرات نیز اول خرداد طرحی را به کمیته روابط خارجی سنا ارائه کرده بودند که بر اساس آن، دولت ایالات متحده اجازه پیدا نمیکرد بدون مجوز کنگره از منابع مالی دولتی برای جنگ با جمهوریاسلامی استفاده کند.
این طرح با ۱۳ رای مخالف در برابر ۹ رای موافق رد شد. به جز سناتور جمهوریخواه رند پاول، بقیه جمهوریخواهان به این طرح رای منفی دادند. مقامات آمریکایی و بهویژه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، بارها تاکید کردهاند که قصد حمله نظامی به جمهوریاسلامی را ندارند ولی واشینگتن به هرگونه حمله ایران یا گروههای نیابتیاش علیه منافع و نیروهای خود در منطقه پاسخ قاطع میدهد./رادیوفردا