فعالان صنفی
معلمان
حمیدرضا رحمتی، عضو کانون صنفی معلمان اصفهان که از تاریخ ۱۰ آذرماه به مدت ۹ روز در اعتراض به بازداشت گسترده معلمان در جریان تحصن سراسری آنها، در مقابل اداره آموزش و پرورش شهرضا دست به تحصن یک نفره زده بود بعد از ظهر شنبه ۸ دیماه ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان محبوس در زندان اوین، طی نامه ای با اشاره به تایید حکم خود در دادگاه تجدیدنظر، این حکم را ناعادلانه دانسته و گفته است که “تأیید کامل حکم بدوی بدون هیچ تغییری در دادگاه تجدیدنظر، بار دیگر این سوال را در ذهنم پیش میآورد که سرنوشت پروندههای سیاسی در جای دیگری خارج از نهادهای قضایی تعیین میشود”. آقای حبیبی پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال و نیم حبس، ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروهها و دستههای سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور و تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود، که این حکم در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد. با توجه به ادغام احکام ۷ سال و نیم از حبس وی قابلیت اجرایی دارد.
پنجشنبه ۶ دیماه ۹۷، جمعی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته در اصفهان در اعتراض به مشکلات معیشتی، گرانی و پایین بودن حقوق اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. این تجمع که در مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان و با حضور گسترده ماموران نظامی و امنیتی همراه بود، به بازداشت شماری از معترضان انجامید. ماموران با شلیک گاز اشک آور تلاش کردند تا معترضان را متفرق کنند.
هادی خیاط مشهدی، فعال صنفی معلمان و از فرهنگیان بازنشسته مشهد سهشنبه ۴ دیماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
کارگران
خانواده علی نجاتی، عضو سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه موفق به دیدار با وی شدند، آنها از وضعیت نامناسب سلامتی او خبر دادند و گفتند که علی نجاتی به شدت لاغر و رنگ پریده شده و در شرایط نامناسب در زندان شوش نگهداری می شود. این عضو سندیکای کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه در تاریخ ۸ آذرماه ۹۷، در ارتباط با تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
۱۵ تن از کارگران فولاد ملی اهواز همچنان در بازداشت هستند. خواسته اصلی کارگران معترض این شرکت ”لغو خصوصی سازی، واگذاری شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران زندانی و پرداخت دستمزدهای معوقه” است.
فعالان مدنی
عباس واحدیان شاهرودی، نویسنده و فعال مدنی ساکن مشهد که پیشتر در تاریخ ۱۹ مهرماه توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده بود، عصر یکشنبه ۹ دیماه ۹۷ با قرار وثیقه ۳۵۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد. اتهام عنوان شده علیه وی در جلسه دادگاه “اقدام علیه امنیت ملی” و “اقدام جهت براندازی نظام” بوده است. گفته میشود دلیل این اتهامات کمک به خانوادههای زندانیان از طریق ایجاد صندوقی به این منظور بوده است
سیدمحمد محمدی، زندانی سیاسی محبوس در بند ۸ زندان اوین بیش حدود ۱۴ ماه از محکومیت دو ساله خود را گذرانده است. دادگاه تجدید نظر این زندانی ۲۶ ساله را به اتهامات “توهین به مقامات و مسئولین”، “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” به ۴ سال حبس تعزیری محکوم کرده بود که دو سال از آن قابل اجراست. بازداشت سید محمد محمدی در ارتباط با فعالیت وی و انتشار یادداشتهایی در فضای مجازی بوده است.
مراسم سالگرد جان باختن عباس (شهرام) فرجزاده طارانی، یکی از دهها نفری که در پی حوادث خونین دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در عاشورای سال ۸۸، توسط نیروهای امنیتی کشته شده بود، با تهدید نیروهای امنیتی لغو شد. وی در تاریخ ۶ دیماه ۸۸ توسط خودروی نیروهای انتظامی زیر گرفته شد و فیلم این صحنه دلخراش که به وسیله دوربینهای تلفن همراه ضبط شده بود، به سرعت در فضای مجازی منتشر شد
صلاحالدین رنجبر که به دلیل فعالیت تلگرامی بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان ارومیه منتقل شده است، به بند ۱۳ که مخصوص زندانیان جرائم خطرناک است منتقل شده است. علیرغم پیگیریهای این زندانی در خصوص اجرای اصل تفکیک جرایم و انتقالش به بند ۱۲ یعنی بند زندانیان سیاسی، مسئولین زندان تاکنون به او این اجازه را ندادهاند
همسر کاووس سیدامامی همچنان ممنوع الخروج است. کاووس سید امامی از فعالان محیط زیست در بهمن ماه ۹۶ همراه با تعداد دیگری از فعالان محیط زیست به اتهام مرتبط بودن با یک پرونده جاسوسی بازداشت شدند. دو هفته بعد از بازداشت به خانواده کاووس سیدامامی اطلاع داده شد که او در زندان جان باخته است.
لیلی خاتمی، فعال حقوق کودکان که به منظور اجرای برنامههای آموزشی و نمایشی برای کودکان مناطق محروم به این مناطق سفر میکرد، در آخرین سفر خود به زاهدان در روز ۱۹ آبانماه بازداشت شد و هنوز از وضعیت او اطلاعی در دست نیست. مونس خاتمی، خواهر این فعال حقوق کودکان پیشتر در گفتوگویی با صدای آمریکا از انتساب اتهام “جاسوسی” به وی در حین بازداشت خبر داده و گفته است: “کار لیلی بیش تر مربوط به کودکان بیسرپرست و بدسرپرست در مناطق خیلی محروم بود و به روستاهای دورافتاده سر میزد؛ کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، مازندران و گیلان. همیشه طوری برنامهریزی میکرد که به محرومترین مناطق کشور سر بزند و همه برنامهاش این بود که حداقل امیدی برای این بچهها ایجاد کند. او هیچ فعالیت سیاسی نداشت”.
سعید شیرزاد، زندانی سیاسی که پنجمین سال از حبس خود را در زندان رجاییشهر میگذراند، ماههاست از مشکلات کلیوی رنج میبرد. پیشتر پس از انجام سونوگرافی مشخص شده بود هر دو کلیهی این زندانی به شدت آسیب دیده و نیازمند رسیدگی پزشکی است علیرغم گذشت حدود سه هفته از زمان تعیین شده برای اعزام به مرکز درمانی با کارشکنی دادیار ناظر بر زندان روبرو است. وضعیت پزشکی این زندانی در پی عدم رسیدگی رو به وخامت است.
محمدحسین سوداگر شاعر و نویسنده آذربایجانی و مدیر کانال تلگرامی سؤزباز نیوز، به علت شکایت مجید مقدم، عضو شورای شهر خوی، به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده و روز دوشنبه حکم وی اجرا شد. صدور این حکم در پی شکایت عضو شورای شهر خوی به دلیل پرسشگری این شهروند در ارتباط با مدارک تحصیلی وی صورت گرفته است.
محمدمهدی زمانزاده با پایان مرخصی به زندان اوین بازگشت. زمانزاده متولد ۱۳۷۳ و فعال تلگرامی در شهریورماه ۱۳۹۵ به همراه دو فعال تلگرامی دیگر به نامهای محمد مهاجر و علیرضا توکلی بازداشت و مدتی بعد در تاریخ ۳ مهرماه به بند هشت زندان اوین منتقل شدند. هر یک از این فعالین به اتهاماتی از جمله “اجتماع و تبانی علیه نظام” به ۵ سال، “توهین به مقدسات” به ۵ سال و “توهین به رهبر و بنیانگذار انقلاب” به ۲ سال و در یک مورد “شرب خمر” جمعا به ۱۲ سال حبس محکوم شده بودند. حکم این فعالان تلگرامی در اسفندماه سال ۹۶ در جریان عفو عمومی از ۵ سال به دو سال و نیم حبس کاهش پیدا کرد.
افسانه رضایی، دانشجوی کارشناسی ارشد برق مخابرات دانشگاه شیراز جهت تحمل مدت محکومیت ۶ ماهه خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان عادلآباد شیراز منتقل شد. افسانه رضایی در جریان اعتراضات سراسری در مردادماه سال جاری در شیراز با به دست گرفتن پلاکاردی خواهان آزادی مادر خود شده بود. این اعتراض به بازداشت و سپس محکومیت خانم رضایی منجر شد.
حامد آیینهوند، فعال سیاسی و روزنامهنگار محبوس در زندان اوین توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. او روزنامه نگار و دانشجوی دکترای روابط بین الملل واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است. وی همچنین نامزد رد صلاحیت شده انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابی تویسرکان نیز بوده است.
امیرعلی مرادی، شهروند ساکن نظرآباد کرج، روز جاری با دریافت ابلاغیهای از تایید حکم ۳ سال حبس تعزیری خود توسط دادگاه تجدیدنظر مطلع شد. در این ابلاغیه از وی خواسته شده روز شنبه ۸ دیماه جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان مراجعه کند. در حکم صادره توسط دادگاه تجدید نظر آقای مرادی از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۲ سال حبس و از بابت «توهین به رهبری» به یک سال حبس محکوم شده است.
محمود ناجی، زندانی امنیتی محبوس زندان اوین و روحالله مردانی، معلم و دانشجوی محبوس در این زندان که به ترتیب از تاریخ ۱۹ آذرماه و ۱۶ آذرماه دست به اعتصاب غذا زده بودند، با وعده مساعد مسئولان زندان مبنی بر رسیدگی به خواستههایشان به اعتصاب خود پایان دادند. این زندانیان در روزهای اخیر با کاهش فشار خون مواجه شده و خون دفع کرده بودند.
چهار زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به نامهای عبدالله قاسمپور، محمدحسین قاسمپور، علیرضا حبیبیان و اکبر دلیر از اردیبهشتماه سال جاری بدون دسترسی به وکیل در بلاتکلیفی بهسر میبرند. اتهامات مطروحه علیه این زندانیان “اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام” عنوان شده است. اتهام مطروحه علیه این زندانیان پس از بازداشت و در مراحل بازجویی “محاربه از طریق عضویت، تبلیغ و همکاری در گروههای مخالف نظام” از طریق آتش زدن یکی از پاسگاههای بسیج و ارسال ویدیوی آن برای انتشار در سایتهای گروههای مخالف نظام بوده است
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات راحله راحمیپور در تاریخ ۹ بهمنماه در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران برگزار خواهد شد. این فعال حقوق بشر در بهمنماه سال گذشته توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. زمینه طرح اتهامات و تشکیل این دادگاه حول شکایت وی به سازمان ملل عنوان شده بود. پیگیری خانم راحمی پور در این نهاد بینالمللی در ارتباط با سرنوشت برادر و برادرزاده خود باعث شده بود اتهاماتی همچون؛ تبلیغ علیه نظام از طریق طرح موضوع و سیاه نمائی در سازمان ملل، گفتگو با رسانههای بیگانه و دیدار با زندانیان سیاسی (در مرخصی) و مواردى از این دست علیه او طرح شود.
اتباع خارجی
یک زندانی تبعه ترکیه به نام آیدین اوجیلک که در حال گذراندن محکومیت ۵ ساله خود در بند عمومی زندان ارومیه بود روز چهارشنبه به زندان تبریز تبعید شده است. آقای اوجلیک به اتهاماتی از جمله عضویت در گروههای مخالف نظام و عبور غیرقانونی از مرز به حبس محکوم شده است.
حافظ جنید، زندانی تبعه کشور پاکستان محبوس در زندان زاهدان که از اواخر آبانماه در پی انتقال به قرنطینه دست به اعتصاب غذا زده بود، پس از بازگشت به بند عمومی این زندان به اعتصاب غذای خود پایان داد.
گروههای مذهبی
مسیحیان
جمشید درخشان، نوکیش مسیحی ساکن کرج که در تاریخ ۹ آذرماه سالجاری (۳۰ نوامبر۲۰۱۸) در هشتگرد کرج بازداشت شده بود، در تاریخ ۲۵ آذر ماه (۱۶ دسامبر۲۰۱۸) با قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی به صورت موقت آزاد شده است. جمشید درخشان پس از بازداشت، دو هفته را در انفرادی زندان رجاییشهر کرج گذرانده و مورد بازجویی قرار گرفته است. اتهام وی به گفته ماموران امنیتی “تبلیغ و گسترش مسیحیت تبشیری صهیونیستی” عنوان شده است. جمشید درخشان، ۶۴ ساله و ۳۰ سال پیش به مسیحیت گرویده است.
رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی روز پنجشنبه ۶ دیماه و روز شنبه ۸ دیماه ۹۷، با انتشار گزارشهایی اعلام کردند ۹ تن از شهروندان به اتهام “وابستگی به جریان مسیحیت صهیونیستی”! توسط نهادهای امنیتی در کرج دستگیر شدند.
عرفان اکنکار
حکم اعدام مرجان داوری محقق و مترجم ۵۲ ساله محبوس در زندان قرچک ورامین (زندان زنان شهرری) برای دومین بار در دیوان عالی کشور نقض شد و اکنون در هیئت عمومی این دیوان در حال بررسی است. پیش از این یک بار دیگر خانم داوری به اعدام محکوم شده بود که حکم در شعبه ۴۷ دیوان عالی کشور نقض شده بود و برای دادرسی دوباره به دادگاه بازگردانده شد اما شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران مجددا رای بر اعدام این زندانی داد، حکمی که اکنون برای دومین بار نقض شده است. مدتی پیش کریم زرگر، از مدیران سابق صدا و سیما و هم پرونده ای خانم داوری در یک پروسه دادرسی مبهم مرتبط با تبلیغ و ترویج عرفان “اکنکار” بعنوان “مفسد فی الارض” اعدام شد.
بهائیان
پویا رضویان ساکن تنکابن به دلیل دفاع در برابر توهین به عقیدهاش از ادامه تحصیل و اخذ مدرک دیپلم محروم مانده است. این شهروند بهایی در سال تحصیلی ۹۰-۹۱ به جهت اعتراض به خواندن کتابی در مخالفت با آیین بهایی سر صف مدرسه، از محل تحصیل خود اخراج شده بود. به گفته مسئولین اداره آموزش و پرورش پرونده وی به اداره اطلاعات ساری منتقل شده است.
دادگاه تجدید نظر پنج شهروند بهایی در شیراز برگزار خواهد شد. فرهاد سرافراز به یک سال حبس و تبعید به جهرم، شهرام منصور به یک سال حبس و تبعید به اقلید، وحید دانا به یک سال حبس و تبعید به ارسنجان، سعید عابدی به یک سال حبس و تبعید به داراب و ادیب حقپژوه به یک سال حبس و تبعید به لارستان محکوم شده بودند
منازل جلیل بهامین، بختیار روحانی و ساسان دست پیش شهروندان بهایی ساکن بهارستان اصفهان توسط نیروهای امنیتی و با حکم دادستانی مورد تفتیش قرار گرفت و وسایل شخصی آنان توسط مامورین ضبط شد.
حسن ممتاز سروستانی، شهروند بهایی محبوس در زندان عادل آباد شیراز علیرغم مشکل حاد قلبی از اعزام به بیمارستان و طی مراحل درمانی محروم مانده است. وی که روز جاری دومین سال حبس خود را آغاز کرده است پیشتر به دلیل تدریس ادبیات فارسی به دانشجویان محروم از تحصیل بهایی در دانشگاه مجازی بهاییان (BIHE) به ۵ سال حبس محکوم شده است
محل کسب ۹ شهروند بهایی اهل امیدیه همچنان پلمب است. طبق قانون شهروندان میتوانند تا ۱۵ روز در سال بدون دلیل خاصی اماکن کسب خود را تعطیل کنند با این حال این قانون برای شهروندان بهایی لحاظ نمی شود و در هر مناسبت مذهبی که طبق باورهای دینی آنان کسب و کار باید متوقف شود اداره های انتظامی و اماکن به پلمب اماکن کسب آنان اقدام می کنند.
جلسه دادگاه تجدیدنظر ۹ شهروند بهایی بازداشتی در بهارستان اصفهان سهشنبه ۴ دیماه ۹۷، برگزار شد. شهروندان بهایی بازداشت شده در بهارستان اصفهان پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان اصفهان مجموعا به ۴۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.
پس از گذشت چهل روز محل کسب شش شهروند بهایی در خرمشهر همچنان پلمب است. گفته میشود علیرغم پیگیریهای مکرر و مراجعه این شهروندان به نهادهای مختلف تاکنون پاسخی به آنان داده نشده است. محل کسب این شهروندان در تاریخ ۲۴ آبانماه، به دستور نهادهای قضایی و توسط اداره اماکن خرمشهر پلمب شده بود.
مسلمانان سنی
حمزه درویش، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج، روز چهارشنبه در پی حمله عصبی به حالت بی هوش به بهداری زندان منتقل شد و پس از بازگشت به بند در کارکرد سمت چپ بدنش با مشکل مواجه شده و توان راه رفتن ندارد. او در دادگاهی پر ابهام به ۱۸ سال حبس محکوم شد که ۱۵ سال آن را باید تحمل کند.
زندانیان اهلسنت زندان رجایی شهر کرج نسبت به نقض حقوق خود توسط مسئولان زندان دست به اعتراض زده و طی نامهای از کمیته حقوق بشر سازمان ملل خواستند که به دادخواهی آنها از مسئولین زندان نسبت به نقض آشکار حقوق زندانیان رسیدگی کرده و از مقامات مسئول ایران توضیح بخواهند.
مسلمانان شیعه
محمد حسین کاظمینی بروجردی همچنان در حصر خانگی بسر میبرد و اجازه ترک منزل و دیدار با نزدیکان را ندارد. کاظمینی بروجردی پس از ۱۱ سال زندان در سال ۹۵ به حصر خانگی منتقل شد
محمدعلی موسوی متقی از مشکلات ناشی از اعتصاب غذا رنج میبرد. این روحانی مخالف حکومت ایران که در لبنان و توسط نیروهای حزب الله لبنان ربوده و به ایران منتقل شده است از سال ۱۳۹۴ در زندان اوین بسر میبرد. این در حالی است که همسر و فرزندانش در لبنان هستند و از امکان دیدار با آنها محروم است
دراویش
رضا انتصاری، کسری نوری، مرتضی کنگرلو، امیر نوری، سینا انتصاری، محمد شریفیمقدم، حسام معینی و مهدی اسکندری که پس از تحصن سهماههی درویشان گنابادی در تیپ ۳ زندان فشافویه و ضرب و شتم تحصن کنندگان توسط گارد زندان، از درویشان دیگر جدا و بدون اطلاعرسانی به سلولهای انفرادی منتقل شده بودند پس از گذشت ۱۰۵ روز به بند عمومی منتقل شدند
عرفان حلقه
اعضای بازداشت شده عرفان حلقه در کرج و اصفهان همچنان در بازداشت هستند. ۱۲ نفر در اصفهان و نزدیک به ۸ نفر در کرج در آذرماه بازداشت شدند که همچنان در بازداشت به سر میبرند
قومیت ها
شهروندان کُرد
با گذشت بیش از دو ماه از بازداشت “فرید پژوهی” شهروند ۲۴ ساله اهل مریوان هنوز اطلاع دقیقی از محل نگهداری وی به دست نیامده است. فرید پژوهی هفتهی اول آبانماه سال جاری از سوی نیروهای ادارەی اطلاعات مریوان بازداشت شده بود. اتهام مطروحه علیه این شهروند “همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام” عنوان شده است و خانوادەی وی علیرغم پیگیریهای مکرر هنوز نتوانستەاند اطلاع دقیقی در رابطه با محل نگهداری او به دست بیاورند.
شلیک نیروهای مرزبانی منطقهی مرگور ارومیه به سوی جمعی از کولبران در این منطقه به زخمی شدن یک کولبر به نام “زبیر حمیدی ۲۴ ساله فرزند عبدالواحد” منجر شد. پیش از آن شامگاه سهشنبه ۴ دیماه هم در مناطق مرزی قطور از توابع شهرستان خوی یک کولبر به نام «فرشاد میرزایی» از اهالی روستای بلسور سفلی بر اثر شلیک مستقیم نیروهای مرزبانی زخمی شده بود. همان روز یک کولبر به نام «یاسین رحیمی» فرزند ناصر از اهالی روستای بوالحسن بانه در حین کولبری در رودخانهی مرزی زلی دچار حادثه شده و غرق شد.
هوشمند علیپور و محمد استاد قادر جهت حضور در دادگاه، از زندان سقز به سنندج منتقل شدند. این دو زندانی سیاسی پیشتر در تاریخ ۲۸ آبان ماه پس از حدود ۱۱۰ روز از زمان بازداشت از بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر سنندج به زندان مرکزی سقز منتقل شده بودند. این افراد در تاریخ ۱۲ مردادماه سال جاری به اتهام «عضویت در یکی از احزاب کرد مخالف نظام» توسط نیروهای امنیتی در شهر سقز بازداشت شدند
آزاد صالحیان، شهروند اهل سقز از سوی دادگاه انقلاب این شهر از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به رهبری” به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. سهشنبه ۴ دیماه ۱۳۹۷، حکم ۲ سال حبس تعزیری آزاد صالحیان به وی ابلاغ شده است.
“طاهر صوفی” ۳۶ ساله از اهالی روستای گرگول سفلی از توابع پیرانشهر و “میلاد قزلباش” ۳۳ ساله فرزند نظامالدین اهل ماکو با تودیع وثیقههای ۵۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت آزاد شدند. این دو شهروند کرد با اتهام همکاری با یکی از احزاب کرد مخالف نظام بازداشت شده بودند
موسی محمودی، ۴۵ ساله از اهالی روستای گندویلا از توابع بخش مرکزی اشنویه به اتهام همکاری با احزاب کردی مخالف نظام از سوی دادگاه انقلاب به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد.
محمد ابراهیمی، ۵٠ ساله فرزند احمد از اهالی روستای کهنهلاجان از سوی شعبهی ١٠٢ دادگاه کیفری ٢ این شهر با اتهامات «اجتماع و تبانی علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در احزاب کرد مخالف نظام» به ۱۵ سال حبس محکوم شده است
شلیک نیروهای مرزبانی سردشت به سوی جمعی از کولبران در این منطقه به زخمی شدن دو کولبر به نامهای ابراهیم محمدرحیم، ۴٠ ساله و عطا محمدزاده، ۴٨ ساله منجر شد. همزمان یک کولبر دیگر به نام «ستار خضری» ۳۶ ساله فرزند حامد در منطقهی مرزی سردشت-رانیه از سوی همین نیروها مورد شلیک قرار گرفته و بهشدت زخمی شده است.
پس از ۹ سال تحمل حبس تحت حکم اعدام، با پذیرفته شدن اعاده دادرسی، جلسه رسیدگی به اتهامات هوشنگ رضایی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب و بدون حضور وکیل مدافع منتخب برگزار شد. وی پیشتر در سال ۹۱ نیز طی دو جلسه دادگاه به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بود. هوشنگ رضایی که در اردیبهشتماه سال ۹۱ پس از شش ماه انفرادی در بند ۲۰۹ زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شد پس از محاکمه چند دقیقهای از سوی قاضی مقیسه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهاماتی از جمله محاربه از طریق ارتباط و همکاری با یکی از احزاب کرد به اعدام محکوم شده بود.
امیر برکتی، فرزند غلامرضا اهل و ساکن ایلام، عثمان فرجی، ساکن بانه و صابر خوشایند، اهل روستای رمکی رمضان به اتهام ارتباط با احزاب کرد مخالف نظام توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده اند
یک کولبر به نام «علی مامویسی» ۲۷ ساله، در مناطق مرزی سردشت در میان جمعی از کولبران مورد هجوم نیروهای مرزبانی قرار گرفته و از ناحیهی ران مصدوم شد. حال عمومی وی وخیم گزارش شده است.
“محمد رضایی” ۳۲ ساله فرزند خلیل از اهالی شهرستان کامیاران، “مجید تیباش” فرزند خالد از اهالی دیزج، “بهزاد شهسوار” فرزند میکائیل و “سیامند شهسوار” فرزند مصطفی، “باسط محمدی” ٣٢ ساله فرزند محمدخان از اهالی روستای درەبیان، “شیرکو جمشیدی” ٢٢ ساله از اهالی روستای سرهویه، “پیمان محمدی” ٢٧ ساله از اهالی روستای الک بصورت جداگانه توسط نیروهای امنیتی در سنندج، کامیاران، پاوه و ارومیه به اتهام ارتباط با احزاب کرد مخالف نظام بازداشت شدند
شهروندان بلوچ
محمدصابر ملک رئیسی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اردبیل که در تاریخ ۳ دیماه پس از ۱۲ روز بازجویی به بند هفت زندان اردبیل بازگردانده شده بود، ساعاتی پس از بازگشت با دستور قضایی به قرنطینه زندان تبعید شده است. همچنین شیراحمد شیرانی دیگر زندانی محبوس در این زندان نیز که در تاریخ ۲ دیماه پس از بازجویی به بند بازگردانده شده بود، روز چهارشنبه به قرنطینه این زندان تبعید شده است.
محمدصابر ملک رئیسی بعنوان یک نمونه کم سابقه در دهه اخیر، در سن ۱۵ سالگی بازداشت شد و آنطور که خود در نامه هایش گفته به خاطر فعالیتهای یکی از برادرانش و در حالی که دستگاه امنیتی دسترسی به برادرش نداشت به عنوان “گروگان “دستگیر شده است.
شیراحمد شیرانی ۳۵ ساله، اهل زاهدان، در تاریخ ۱۳ خرداد ۷۹ توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و پس از ۲ سال بازداشت در سلول انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات و بازجویی و شکنجه در یک دادگاه پر ابهام به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق محاربه به تحمل ۲۲ سال حبس در تبعید محکوم شد
عمران میرکزهی فعال مدنی زندانی در سراوان به دلیل انتقاد از وضعیت زندان و به دستور جهانتیغ، حفاظت زندان در قسمت نگهبانی مورد ضرب شتم قرار گرفته و با زدن دستبند به قرنطینه منتقل شد
شهروندان ترک
روز پنجشنبه ۶ دیماه ۹۷، اولدوز قاسمی، جواد احمدی یئکانلی و امیر ستاری به دادگاه انقلاب شهر نقده احضار شدند.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، ابراهیم نوری و جعفر رستمیراد، دو فعال ترک که در تیرماه امسال به خاطر شرکت در تجمعات قلعهبابک بازداشت شده بودند را به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ترتیب به ۱۸ ماه حبس تعزیری و دو سال تبعید به شهرستان نهبندان و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. بر اساس این حکم این فعالان از فعالیت در احزاب، گروهها و دستههای سیاسی و اجتماعی نیز محروم شدهاند.
چهار فعال ترک به نامهای سهند معالی، وحید نوراحمدی، حیدر مزینی و محمد رنجبری در شهر سراب از توابع استان آذربایجان شرقی توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدند.
عباس لسانی از فعالان شناخته شده ترک به تحمل ۱۰ ماه حبس تعزیری به اتهام تبلیغ علیه نظام محکوم شد
شهروندان عرب
۷ شهروند اهل اندیمشک به نامهای “شاپور رشنو، احسان میرزاوند، حسن تافی، داریوش جافرپور، ایمان میرزاوند، بهزاد قلاوند و سیاوش قلاوند” از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب دزفول به ریاست مهدی آماده، از بابت اتهامات “تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروه های مخالف نظام” به حبس و تبعید محکوم شدند
گروههای سیاسی
اصلاح طلبان
ارسال پرونده هنگامه شهیدی به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر برای رسیدگی مجدد. وی پیشتر توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم شده بود. هنگامه شهیدی پس از حدود ۶ ماه بازداشت موقت در تاریخ ۷ شهریور سال گذشته با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
سازمان مجاهدین
محمدرضا سیفزاده پزشکان که با محکومیت ده سال زندان و تبعید در زندان برازجان به سر میبرد از دسترسی به امکانات پزشکی محروم است. وی به مدت ۴ سال در دهه شصت به اتهام هواداری از مجاهدین زندانی بود و در سال ۹۱ به اتهام ارتباط با سایت های خبری خارج از کشور بازداشت و به ده سال زندان و تبعید محکوم شد
مجتبی فولادی که به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین به سه سال زندان در اراک محکوم شده است با وجود سپری کردن بیش از نیمی از محکومیت خود همچنان از امکان آزادی مشروط محروم است. دلیل اصلی محکومیت او داشتن نسبت خانوادگی و اعدام شدن نزدیکانش در دهه شصت بوده است