مسیح علینژاد، روزنامهنگار و مدیر کارزار “چهارشنبههای سفید” که از چهرههای شناخته شده مخالف جمهوریاسلامی معرفی میشود، اولین اپوزیسیون ایرانی دعوت شده به بزرگترین نشست اقتصادی جهان بود. حضور مسیح علینژاد در این کنفرانس واکنشهای گستردهای به همراه داشت. اما این فعال مدنی در این کنفرانس که با حضور رهبران جهان برگزار میشود چه گفت. مطلب زیر عینا از توییتر او برداشته شده است.

۱-جمهوریاسلامی جریان اطلاعرسانی درباره وضعیت ایران را کنترل میکند، تا آنچه خودش میخواهد را به جای واقعیات موجود جا بزند. اما من هر روز با بطن جامعه ایران در ارتباطم. خبرهایم را از رسانهها و مجاری رسمی جمهوریاسلامی نمیگیرم.
۲- خبرهایم را از زنان و مردانی میگیرم که در جامعه زندگی میکنند و نه تنها از رسانه و انتخابات آزاد که از ابتداییترین حقوق خود هم محرومند. جامعهای که اگر یک دختر هفت ساله تمام موهایش را زیر حجاباجباری نپوشاند، حق رفتن به مدرسه را نخواهد داشت. حق تحصیل از او سلب میشود.
۳- جامعهای که چهل سال است شنیدن صدای زن در آن ممنوع است. یک لحظه تصور کنید که به همه شما بگویند از فردا حق ندارید به صدای بیاسنه گوش بدهید. فکر میکنید ما در ایران بیاسه نداشتیم؟ ایران پیش از اینها خوانندگان زن محبوب، فراوان داشته است. انقلاب اسلامی تمام این صداها را خفه کرد.
۴- یکبار از اصلاحطلبترین چهره جمهوریاسلامی پرسیدم، آیا تا به حال صدای آواز یک زن را شنیدهاید؟ گفت نه، خودم برایش آواز خواندم! باورتان میشود در جامعهای که موسیقی قدمتی هزاران ساله دارد کسانی بر سر کارند که با آواز زنان اینگونه پیکار میکنند؟
۵- برای اینکه به عمق واپسگرایی قوانین ما که ۴۰ ساله «اصلاح» هم نتوانستند بکنند پی ببرند توی این نشست همان آواز را دوباره خواندم و گفتم شما باور میکنید که این صدای آوازم، در ایران جرم محسوب میشود فقط به خاطر اینکه زن هستم؟ باورتان میشود برای چنین جرمی زندان هم در نظر گرفتند؟
۶ - اگرچه این نشست درباره زنان است، اما زنان تنها گروگانهای این حکومت نیستند. هیچ اقلیت مذهبی، قومی، جنسی در ایران وجود ندارد که امکان یک زندگی عادی را مشابه آنچه شهروندان کشورهای شما از آنها بهرمندهاند، داشته باشد. هرگز ابتدایی ترین حقوق اقلیتها به رسمیت شناخته نمیشود.
۷- ما مردم ایران تحت یک حکومت آپارتاید زندگی گروگان گرفته شدیم. اینها را من دور از ایران نمیگویم. حتی هنرمند سرشناسی که بارها از اصلاحطلبان دفاع کرده ترانه علیدوستی در اینستاگرام که ۶میلیون فالور دارد نوشته: ما شهروند نیستیم. هرگز نبودیم، ما اسیریم، میلیونها اسیر.
۸- در همین دو ماه اخیر، جمهوریاسلامی، نزدیک به دوهزار نفر از مردم ایران را کشته است. همین آبان ماه، به گزارش رویترز بیش از ۱۵۰۰ نفر را در سه روز کشته. بیش از ۵۰ نفر را در عزاداری حکومتی سلیمانی کشتند. ۱۷۶ نفر با موشک سپاه به قتل رسیدهاند. تمام ایران را ج. اسلامی عزادار کرده.
۹- تمام ایران عزادار است، اما مردم از حق برگزاری مراسم سوگواری عمومی در شهرها و خیابانها بیبهرهاند. در عوض خانوادههای کشته شدگان این کشتارها را حکومت به زندان انداخته است. به گزارش عفو بین الملل ۷ هزار نفر فقط به جرم اعتراض به حکومتاسلامی، در زندانند.
۱۰- زنان چهارشنبههای سفید که احکام طولانی حبس گرفتهاند به جرم اعتراض به حجاب اجباری و حتی منی که اگرچه اینجایم و ممکن است فکر کنید جایم امن است، مدام در این ترسم که مبادا بلایی بر سر خانوادهام بیاورند، بخصوص که برادرم را هم زندانی کردند تا به من فشار بیاورند و ساکتم کنند.
۱۱ - جمهوری اسلامی به من میگوید مامور سیا یا حتی عامل ترامپ. خانم ایوانکا ترامپ اینجا نشسته و صدای مرا میشنود من بارها به آقای ترامپ هم نقد کردم حرفم این است که آمریکا اگر از اعتراضات سراسری ایران حمایت میکند، اروپا و کانادا که نمایندگانشان اینجا هستند هم باید همراه شوند.
۱۲- پیام این معترضان ایران روشن است. حقوق تک تک این مردم را یک آپارتاید مذهبی پایمال کرده. حقوق این مردم خسته از دیکتاتوری را زیر دعواهای دموکرات و جمهوریخواه دفن نکنید. هزاران کشته و زندانی زیر شکنجه را ابزار دعواهای سیاست داخلی خود نکنید.
۱۳- حقوق اولیه مردم و پرونده کشتار و قتل عام مردم ایران را زیر پروندهی مبادلات اقتصادی و سیاسی خود دفن نکنید. بخاطر منافع کوتاهمدت خود بر روی نقض حقوق اولیه هزاران ایرانی که امروز در زندانند جان شان را در خطر گذاشتند، چشم نپوشانید.
۱۴- وقتی عکس برادرم علی را روی پرده نشان دادند، ناگهان قلبم فرو ریخت و بغضم شکست. گفتم میدانید چندهزار نفر الان قلبشان در ایران مچاله شده چون نسبت به وضعیت عزیزانشان در زندان نگراناند؟ مردمی که نه جنگ میخواهند نه جمهوری اسلامی اما توسط حکومت جنگطلب گروگان گرفته شدند.